Anne Puranen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen valmistunut fysioterapeutiksi v. 2005.  Syventävää koulutusta hankin vuosittain. Osaamiseni keskittyy selän, lantion, lonkan ja olkapään kuntouttamiseen. Keskivartalon hallinta, vatsalihasten välinen erkauma ja lantionpohjan huomioiminen ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Huomioin työssäni faskioiden eli sidekudosten osuuden tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Faskioilla on merkittävä rooli liikkeen säätelyssä, liikkuvuudessa, kivun aistimisessa ja voimansiirrossa kehossamme.

Tuki- ja liikuntaelinten hyvinvoinnin perusta on yksinkertaisissa perusasioissa. Kehosta pidetään huolta joka päivä säännöllisesti, pienet täsmäharjoitteet pitkin päivää merkkaavat jo paljon!

Puoleeni voi kääntyä mm. seuraavissa tilanteissa:

Selän, lantion ja lonkan kivut ja toimintahäiriöt. Vatsalihasten välinen erkauma ja keskivartalon hallintaongelmat. Lantionpohjan ongelmat. Olkapään kivut ja toimintahäiriöt. Niska- ja hartiaseudun ongelmat.

Olen harrastanut yli 20 vuotta lentopalloa ja siinä oheisharjoitteluna 14-vuotiaasta saakka kuntosaliharjoittelua. Pelaan edelleen 2-sarjassa Woimammat-nimisessä joukkuessa. Lentopallon kautta löysin itseni myös painonnostosalilta.  Kuntosalitreeni on kulkenut voimavarana elämässäni aina ja siitä en luovu koskaan. Se on tärkeä terveyteni ja hyvinvointini edellytys. Ryhmäliikuntaa olen ohjannut yli 16 vuotta ja ohjaan edelleen Järvenpäässä Kunto Saluksella.

Toinen yritykseni ProFTraining Finland Oy kouluttaa ja kehittää tuotteita liikunta- ja hyvinvointialalle.  Minulla on  vuodesta 2014 lähtien kokemusta myofasciaalisesta liikkuvuusharjoittelusta ryhmäliikuntakonseptin kehittäjänä, kouluttajana ja ohjaajana, sekä vuodesta 2005 lähtien tuki-ja liikuntaelinongelmista ja niihin suunnatusta terapeuttisesta harjoittelusta sekä kuntouttavien ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Näkemykseni on, että myofasciaalista ajattelua ja näkökulmaa tulisi hyödyntää vahvemmin niin kehonhuoltoon kuin kuntouttamisen tähtäävissä liikuntamuodoissa.

Olen toiminut kouluttajana ja luennoitsijana faskia-aiheesta vuodesta 2014. Koulutan ja kehitän uutta kuntouttavaa FasciaMethod – kehonhuoltokonseptia.

Olen myös julkaissut elokuussa 2017 esikoikirjani, joka on yhdessä Raakel Lignellin kanssa kirjoittettu, Raxun mukana kivusta tasapainoon (Doscendo).

Opiskelen työn ohessa Jyväskylän yliopistossa terveystieteitä.

Viimeiaikaisia lisäkoulutuksia:

Fascia In Sports medicine – conference, Ulm 2017

Faskia ja selkä 2016

Diane Lee Womens Health 2016

Robert Schleip faskiakoulutus

Faskiarakenteen osuus tule-kivuissa 2015

Kipuasiakkaan kohtaaminen ja haastattelu 2015

Fascial manipulation level 2 2014

Fascial Movement Taping 2014

Faskiahieronnan ja venytyshieronnan kurssi Jari Ylinen 2014

Fascial manipulation  level 1 2012

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapian syventävä koulutus 2012