Anne Puranen

Ammatillinen intohimoni on tuki- ja liikuntaelinongelmien manuaalinen terapia sekä terapeuttinen harjoittelu. Tuki- ja liikuntaelinten hyvinvoinnin perusta on yksinkertaisissa perusasioissa. Terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja lepo sekä liikunta. Mielekästä tekemistä ja tavoitteita, suunta elämälle 🙂

Uusin mielettömän upea työkalu minulla on sidekudosmanipulaatio jonka maailma on vienyt täysin mukanaan. On tärkeääanne ymmärtää ja osata huomioida fysioterapiassa myös faskiakudoksen tilanne ja vaikutus tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Faskiakuodoksella on erittäin tärkeä rooli liikkeen säätelyssä, liikkuvuudessa ja voimansiirrossa kehossamme.

Harrastin yli 20 vuotta lentopalloa ja siinä oheisharjoitteluna 14-vuotiaasta saakka kuntosaliharjoittelua. Lentopallon kautta löysin itseni myös painonnostosalilta.  Kuntosalitreeni on kulkenut voimavarana elämässäni aina ja siitä en luovu koskaan. Se on tärkeä terveyteni ja hyvinvointini edellytys. Ryhmäliikuntaa olen ohjannut yli 16 vuotta ja ohjaan edelleen Järvenpäässä Kunto Saluksella.

Toinen yritykseni ProFTraining Finland Oy kouluttaa ja kehittää tuotteita liikunta- ja hyvinvointialalle.  Minulla on kolmen vuoden kokemus myofasciaalisesta liikkuvuusharjoittelusta ryhmäliikuntakonseptin kehittäjänä, kouluttajana ja ohjaajana, sekä 11 vuoden kokemus tuki-ja liikuntaelinongelmista ja niihin suunnatusta terapeuttisesta harjoittelusta sekä kuntouttavien ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Näkemykseni on, että myofasciaalista ajattelua ja näkökulmaa tulisi hyödyntää vahvemmin niin kehonhuoltoon kuin kuntouttamisen tähtäävissä liikuntamuodoissa.

Tänä vuonna lisäkoulutuksista odotan erityisesti Diane Leen Womens Health-koulutusta toukokuussa ja Robert Schleipin faskiakoulutusta. Lantionpohjan, alaselän ja lantion toimintahäiriöt ovat kiinnostuksen kohteeni nimenomaan faskioiden näkökulmasta. Naisen elämässä raskaus ja synnytys aiheuttavat joskus mitä moninaisempia tuki- ja liikuntaelinoireita lasten jo ollessa aikuisia. Faskioiden toimintahäiriöt keskivartalon alueella ovat osallisena mm. alaselkäkipuun, tutuimpana esimerkkinä linea alban (vatsalihasten välisen kalvon) erkanema,

Olen toiminut kouluttajana ja luennoitsijana faskia-aiheesta vuodesta 2014. Koulutan ja kehitän uutta kuntouttavaa FasciaMethod – kehonhuoltokonseptia.

 

fasciaME

 

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan ja lisätyökalu yksilövalmennukseen. FasciaMe – konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Yksilövalmennuskonsepti sisältää myös toiminalliset liikkuvuus- ja liikehallintatestit valmennuskäyttöön. FasciaMe soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

KOULUTUS

Fysioterapeutti AMK 2005

LISÄKOULUTUS

Faskiarakenteen osuus tule-kivuissa 2015

Kipuasiakkaan kohtaaminen ja haastattelu 2015

Fascial manipulation level 2 2014

Fascial Movement Taping 2014

Faskiahieronnan ja venytyshieronnan kurssi Jari Ylinen 2014

Fascial manipulation  level 1 2012

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapian syventävä koulutus 2012

Si-nivel 2008

Olkanivel 2008

C1/C2 2007

Neuraalikudoksen mobilisointi 2005