Riikka Tolvanen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen Fysio Saluksen tuorein vahvistus Etelä-Savosta. Olen työskennellyt täysipäiväisenä yrittäjänä fysioterapia- ja liikunta-alalla Savonlinnassa muutaman vuoden ja sitä ennen olen toiminut koulun ohessa liikunta-alalla ja hierojana jo useamman vuoden ajan. Järvenpäähän muuttamisen suurimpana syynä on urheilufysioterapian hyvät kehittämismahdollisuudet sekä innostavat ja ammattitaitoiset kollegat. Työskentelen Fysio Saluksessa itsenäisenä ammatinharjoittajana.
Olen erikoistunut ja tuki- ja liikuntaelimistön manuaaliseen fysioterapiaan sekä terapeuttiseen harjoitteluun. Myös toiminnallinen, koko kehon huomioiva harjoittelu, toimii ohjaavana tekijänä työssäni. Useat lisäkoulutukset mm. sidekudosrakenteiden (faskioiden) toimintaan, ovat auttaneet ymmärtämään entistä paremmin koko kehon huomioimista fysioterapiassa. Erityisosaamiseni ja intohimoni on liikkuvien/ urheilevien ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiassa. Erityisesti nuorten urheilijoiden kanssa työskentely on lähellä sydäntäni ja sitä pyrin tekemään jatkuvasti enemmän. Ennaltaehkäisevä harjoittelun merkitys korostuukin nuorten urheilijoiden kohdalla, mutta samalla tavalla se tulisi huomioida kenen tahansa asiakkaan kohdalla.
Työssäni olen huomannut, että tulokset ovat sitä pysyvämpiä, mitä enemmän myös asiakas sitoutuu fysioterapiaan ja on valmis tekemään asioita oman kehonsa eteen. Etenkin akuuttivaivojen jälkeen asiakkaan oma tekeminen korostuu entisestään. Tällöin fysioterapeutti on avainasemassa motivoimaan asiakkaansa oikeanlaiseen ja tarkoituksenmukaiseen harjoitteluun.
Liikkuminen on aina ollut iso osa elämääni ja olen ehtinyt kokeilla vuosien varrella monia lajeja aina telinevoimistelusta jalkapalloon ja sitä kautta enemmän kohti kuntosaliharjoittelua ja toiminnallista harjoittelua. Noin neljän vuoden ajan olen harrastanut aktiivisesti CrossFittiä. Joitakin kilpailuja on tullut lajin parissakin kierrettyä, mutta tällä hetkellä haluan harjoitella terveys edellä ilman kilpailutavoitteita. Kovan kilpailuhenkisyyteni vuoksi voi kuitenkin olla, että löydän taas joskus tulevaisuudessa itseni kisaviivoilta.
Fysioterapeuttina olen pirteä ja innostava sekä samalla myös määrätietoinen ja vaativa. Asioita pitää tehdä tosissaan, mutta se voi olla tylsän harjoittelun sijasta kivaa!
Uskalla asettaa tavoitteita ja haasta itseäsi menemällä välillä epämukavuusalueelle, olipa sitten kyseessä liikuntasuoritus tai jokin muu asia elämässäsi. Saatat yllättyä, miten palkitsevaa se on! 🙂

KOULUTUS
• Fysioterapeutti (AMK), 2014
• Koulutettu Hieroja, 2011

LISÄKOULUTUKSET

• Hyvinvointivalmentaja & kuntosalivalmentaja, Trainer4You, 2014
• CrossFit Level 1 valmentajakoulutus (lisensoitu), 2013
• Yksittäisiä syventäviä valmennuspäiviä mm. painonnosto tekniikat, kahvakuula ym. 2013-2016
• Faskiamanipulaatio Level 1&2 (Stecco) + syventävät kertauspäivät, 2015-2017
• Manuaalisen terapian C-kurssi, 2016
• Urheilufysioterapian peruskurssi + nilkka-, polvi- ja jalkaterä (lisäkoulutusta tulossa) 2016
• FaskiaMethod yksilövalmennus-koulutus, ProMethod, 2016
• Liikkuva lapsi ja nuori, Fysi, 2017
• NLPersonal Trainer 1. kurssiosa (mentaalivalmennus)
• FaskiaMethod ohjaajakoulutus, ProMethod, 2017

Yhteystiedot:
Riikka Tolvanen
0409696633
riikka_tolvanen@hotmail.com