Teemu Launonen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kiinnostunut tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista. Työstä, liikunnasta tai harrastuksista aiheutuvat kuormitus- ja rasitusperäiset kivut, kehon lihasepätasapainot, nuorten ja aikuisten urheiluvammat sekä leikkausten jälkeiset kuntoutukset ovat ammatilliset kiinnostukseni kohteet.

Hoidan mielelläni olkapää ja selkäongelmia, mutta olen erityisesti perehtynyt alaraajaongelmiin, jotka käsittävät lonkan, polven ja nilkan sekä jalkaterän erilaisia vaivoja. Alaraajaongelmiin liittyy olennaisesti myös lantion, selän ja keskivartalon huomioiminen. Keho toimii kokonaisvaltaisesti ja siksi pyrin asiakkaan kanssa löytämään ongelmien alkuperäiset syyt enkä tyydy hoitamaan vain oiretta. Esimerkiksi epämääräisen polvikivun syynä on usein lonkan ja nilkan hallinnassa tapahtuva lihasepätasapaino. Kireiden ja/tai heikkojen lihasten aiheuttama epätasapaino ei tue jalan optimaalista linjausta mikä taas kuormittaa polvea joka askeleella. Hoitamalla siis lonkkaa tai nilkkaa voidaan päästä polviongelmista eroon. Asiakkaani pääsevät usein videoituun kävelyanalyysiin, jotta nämä kehon heikot kohdat tunnistetaan ja harjoitteiden kautta päästään korjaamaan.

Teen alaraaja-analyysejä, jossa tutkin tarkemmin jalkojen nivelten liikkeitä, lihasten voimaa ja hallintaa sekä toiminnallisuutta. Kävelyn videointi on usein asiakkaalle silmiä avaava hetki omasta liikkumistavasta. Jalkojen asentovirheitä voidaan hoitaa harjoitteilla, manuaalisella käsittelyllä ja tarvittaessa yksilöllisesti tehdyillä toiminnallisilla tukipohjallisilla. Pohjallismalleja on useita eri käyttötarkoituksiin esim. kävelykenkään, juoksulenkkariin tai turvakenkään. Myös kapealestiseen urheilukenkään voidaan tehdä kengän oman lestin mukainen pohjallinen esim. nappiskenkään tai luistimeen. Nämä palvelut saat minun ja yhteistyökumppani Respectan kautta.

Urheilu ja liikunta ovat aina olleet iso osa elämääni. Jalkapalloa olen pelannut yli 25 vuotta. Varsinkin tämän lajin kautta urheiluvammat ovat tulleet tutuiksi. Jotta kehoni voi hyvin ja jaksan tehdä fyysistä työtä pyrin liikkumaan monipuolisesti. Tällä hetkellä muihin harrastuksiini kuuluu juoksua, pyöräilyä, kuntosalia sekä vaunulenkkejä. Talvisin käyn hiihtämässä ja retkiluistelemassa. Ulkona luonnossa on ihmisen hyvä olla!

Parhaimmillaan fysioterapia toteutuu kun sekä fysioterapeutti että asiakas sitoutuu tekemään töitä asetetun päämäärän eteen. Aktiivinen fysioterapia tarkoittaa tätä ja se vaatii erityisesti asiakkaalta omatoimista aktiivista otetta, jotta tavoiteltu toimintakyky saavutetaan.

Toimin FysioSaluksessa itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Jotta pystyy juoksemaan oikein pitää ensin opetella kävelemään!

 

KOULUTUS

Fysioterapeutti AMK 2013

Urheiluhieroja 2008

LISÄKOULUTUS

Respecta Active Tukipohjalliskoulutus 2016

Liikkuva lapsi ja nuori 2016

Nilkka-Jalkateräkoulutus 2016

Lonkka-Polvikoulutus 2015

Ultraääni fysioterapiassa 2015

Kävelykoulutus 2014

Kranio-Sacraaliterapia 2014

Kinesioteippaus 2013

 

PUHELIN

040 566 6567

SÄHKÖPOSTI

teemu.launonen@gmail.com