Viivi Kettukangas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ammatillisesti olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Fysioterapiassa kiinnostuksen kohteeni on tuki- ja liikuntaelinten ongelmat sekä toiminta. Uskon monien asioiden vaikuttavan kehomme toimintaan, jonka vuoksi huomioin työssäni myös muita ihmiskehoon vaikuttavia seikkoja, kuten ruokavalio. Ihminen toimii kokonaisuutena, mutta lantion ja alaselän alueet koen erityisesti vahvuudekseni. Uusimpana mahtavana työkalunani on sidekudosmanipulaatio, johon aion perehtyä tulevaisuudessa vielä lisää.

Olen työskennellyt jonkin verran myös nuorten urheilijoiden parissa, kuten taitoluistelijat, koripalloilijat ja joukkuevoimistelijat. Heidän kanssaan fysioterapia on paljon muutakin kuin ongelmien korjaamista. Todella suuressa roolissa on ennaltaehkäisy, jota haluaisinkin tulevaisuudessa tuoda yhä enemmän jokapäiväiseen työhöni. Tavoitteenani olisikin lisätä ihmisille tietoisuutta omasta kehosta ja sen hyvinvoinnista sekä motivoida heitä tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Vapaa-aikani kuluu liikuntaharrastusten, läheisten ja ystävien parissa. Lapsena harrastin intohimoisesti taitoluistelua, josta jalkapallo vei voiton 13 -vuotiaana. Jalkapalloa potkin 22 -vuotiaaksi saakka, kunnes omat lonkkavaivat pysäyttivät pelaamisen. Tämän jälkeen olen harrastanut monipuolisesti kaikenlaista liikuntaa mm. juoksu, kuntosali jooga, hiihto. Oma liikkumiseni muuttui vuoden 2014 kesällä kun aloitin CrossFit -harrastuksen ja sieltä ei enää olekaan paluuta, harrastus on vienyt täysin mennessään. Oma ajatukseni ja tavoitteeni on liikkua monipuolisesti omien intohimojen perässä kehoa kuunnellen. 🙂

Toimin FysioSaluksessa itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Laiva on turvassa satamassa, mutta se ei ole syy miksi se rakennettiin!

 

KOULUTUS

Fysioterapeutti AMK 2014

Urheiluhieroja 2009

LISÄKOULUTUS

Fasciamanipulaatio Level 1 2015

Lantion toiminnallisten ongelmien fysioterapia 2015

Ultraääni fysioterapiassa 2015

Kinesioteippaus 2013

TULOSSA

Faskiamanipulaatio Level 2 kevät 2016

Faskia ja harjoittelu syksy 2016

 

PUHELIN

040 549 1960