Alaraaja-analyysi

Alaraaja-analyysissä tutkitaan tarkemmin jalkojen toimintaa ja pureudutaan ongelmien taustoihin. Analyysissä mitataan nivelten liikkuvuutta lonkista aina varpaisiin saakka,  ja selvitetään mahdollisten asentovirheiden ongelmien syitä. Kävelyn analysointi videoinnin avulla on usein silmiä avaava kokemus asiakkaalle omasta tavastaan liikkua. Kuva otetaan myös jalkapohjista skannerilla. Asiakas näkee välittömästi koneelta kuvan, josta tulkitaan mm. kuormituksen jakaantuminen jalkapohjissa.

Jalat, ja varsinkin nilkan ja jalkaterän alueet, tarvitsevat liikettä ja ärsykkeitä jotta ne voisivat hyvin. Pienilläkin jalkaterän harjoitteilla voi olla iso vaikutus koko kehoon. Jos kuitenkin jalkaterän tai nilkan alueella on selkeitä asentovirheitä ja ne aiheuttavat ongelmia kun seisomme ja kävelemme, voidaan pohjallisterapiasta saada paljon hyötyä. Pohjallisterapia käsittää yksilöllisen toiminnallisen tukipohjallisen ja sen ympärille laaditun terapeuttisten harjoitteiden ohjelman sekä tarvittaessa manuaalista käsittelyä.

Yksilöllinen pohjallinen suunnitellaan käyttötarkoituksen mukaan ja pohjallismalleja on useita erilaisia urheilu-, työ-, tai arkikäyttöön. Toiminnallinen tukipohjallinen ohjaa jokaista askelta oikeaan suuntaan ja opettaa käyttäjälleen ryhdikkäämpää asentoa koko keholle. Tavoitteena on asentovirheen tai kuormittavan painonjakaantumisen korjaantuminen ja jalkojen vahvistuminen.

Pohjallismallit pieni