Fysioterapia

IMG_1184
Olkapään terapeuttista harjoittelua

 

Fysioterapeutti on tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidon ammattilainen. Kokonaisvaltainen fysioterapia lähtee ongelman selvittelystä eli syy-seuraus-suhteiden ymmärtämisestä. Ongelman syyn tai aiheuttajan ymmärtäminen ohjaa oikean hoidon jäljille. FysioSaluksessa meitä on kuusi erittäin ammattitaitoista fysioterapeuttia ja kaikilla meillä on omat vahvuutemme, mikä tekee tästä hoitopaikasta erittäin laadukkaan. Ymmärrämme, että jokainen asiakas on yksilö, mikään vaiva ei ole toistensa kaltainen eikä hoitoakaan voi suunnitella ja toteuttaa vain yhden kaavan mukaan.

Fysioterapia koostuu yksilöllisesti tarpeen mukaan seuraavista elementeistä

  • tutkiminen ja ongelman selvittely
  • manuaalinen hoito (erilaiset manuaaliset tekniikat kuten faskiamanipulaatio, mobilisaatio, hieronta ym.)
  • mahdolliset laitehoidot ( Lpg, ultraääni, sähkö)
  • teippaus
  • yksilöllinen terapeuttinen harjoittelu
  • kotiharjoitteluohjeet

Manuaalisen hoidon lisäksi terapeuttinen harjoittelu on erittäin tärkeä osa fysioterapiaa ja asiakkaan kuntoutumista. Kun asiakas ymmärtää miksi hänen tulisi tiettyjä harjoitteita tehdä ja kuinka ne vaikuttavat, on niihin sitoutuminen helpompaa. Yleensä asiakas saa 1-3 kotiharjoitetta kerrallaan eli varsin kohtuullisen määrän päivittäistä vaivannäköä. Harjoitteiden teho perustuukin niiden oikeaan valintaan ja kohdentamiseen sekä säännöllisyyteen.

FysioSaluksessa meillä on käytössämme yhdessä tarkkaan valitsemamme ja suunnittelemamme spesifit terapeuttiset harjoitteet kuhunkin ongelmaan. Tästä harjoitepankista valitsemme ja varioimme asiakkaalle yksilöllisesti omat harjoitteet.